Guest House

Site: Goa | Indian

Date: 2013

Area: 570 smq.

Client: Confidencial

Type of work: Concept design, architectural detail design

Credits:

Design team: Paru Agarwal, Silvia Pilotti

The Guest house is conceived as a pavilion characterized by diaphragm-wall on the main front that, merging with the coverage of the building, becomes a filter between a public exterior and a private interior, creating, at the same time, emotional places through a texture inspired by Indian tradition, which allows light to filter through the house. The services are behind the diaphragm while the rooms, all equipped with services, private terrace and garden view, are in the back side of the building, respecting the principles of indian Vaastu, as well as the location of the livingroom that becomes the true focal point of the building.