Birchin Court

Site: London | UK

Date: 2012

Area: 100 smq.

Client: Confidencial

Type of work: Concept design, architectural construction design, site supervision

Credits:

Design team: Gianluca Besostri, Stefania Gandolfo, Stefano Manfredi

GBPA ARCHITECTS was also commissioned for the redesign of the entrance space of Birchin Court office building in the heart of the City. Distinguishing feature of the project, that disrupts the obsolete and dark space of the entrance, is the frame that crosses the entire area, from the front desk to the elevators, and that leads the user to the various functional areas of the space through a process characterized by a succession of wooden elements and marble, glass and light, creating an interesting mix of material and perceptive continuity and alternation.